- نویسنده : فیت فایل
- بازدید : 67 مشاهده
رضایت کاربران از دانلود فایل
پیشنهاد
3445
تعداد دانلود
3195
رضایت مندی
93%
توضیحات کامل در مورد فایل
دانلود گزارش کار آزمایشگاه مبانی برقدر قالب فایل ورد با قابلیت ویرایش
پژوهشگران عزیز وبسایت فایل سحرآمیز امروز برای شما یک گزارش کار آزمایشگاه مبانی برقدر قالب فایل ورد با قابلیت ویرایش برای دانلود قرار دادیم امیدواریم مورد رضایت شما عزیزان واقع شده باشد برای دیدن توضیحات بیشتر متن زیر را مطالعه فرمایید
این لینک مربوط به دانلود یک فایل ورد (Word) حاوی گزارش کار آزمایشگاه مبانی برقمیباشد که توسط وبسایت فایل سحرآمیز (magicfile.ir)در اختیار کاربران قرار گرفتهاست. این گزارش کار شامل توضیحات مفصل و جزئی درباره انجام آزمایشهای مختلف در آزمایشگاه مبانی برقمیباشد.
فهرست آزمایشهای انجام شده در این گزارش کار آزمایشگاه مبانی برقدر قالب فایل ورد با قابلیت ویرایش آمدهاست که شامل موارد زیر میباشد:
- آزمایش کلید تک پل
- آزمایش کلید دو پل
- آزمایش کلید تبدیل
- آزمایش فتوسل
- آزمایش مهتابی
- آزمایش دیمر
- آزمایش تایمر
- آزمایش اول: موتور جریان مستقیم با تحریک مستقل
- آزمایش دوم: موتور جریان مستقیم با تحریک شنت
- آزمایش سوم: موتور جریان مستقیم با تحریک سری
- آزمایش چهارم: موتور جریان مستقیم با تحریک کمپوند
- آزمایش پنجم: مولد جریان مستقیم با تحریک مستقل
- آزمایش ششم: مولد جریان مستقیم با تحریک شنت
- آزمایش هفتم: آشنایی با اتصالات ستاره / مثلث سه فاز جریان متناوب (AC)
- آزمایش هشتم: بررسی منبع تغذیه ثابت جریان مستقیم
بهطور کلی، این گزارش کار آزمایشگاه مبانی برقدر قالب فایل ورد با قابلیت ویرایش با جزئیات کامل و توضیحات واضح و دقیق تهیه شده و میتواند به عنوان منبع مرجع و مفیدی برای دانشجویان رشتههای مهندسی برق در آموزش و یادگیری مبانی آزمایشگاهی برق مورد استفاده قرار گیرد.
جزییات گزارش کار آزمایشگاه مبانی برقدر قالب فایل ورد با قابلیت ویرایش به شرح زیر میباشد
- عنوان: گزارش کار آزمایشگاه مبانی برق
- فرمت فایل: ورد doc) word)
- قابلیت اجرا با نسخههای آفیس: ۲۰۱۳ تا آخرین نسخه
- قابلیت ویرایش بعد دانلود: دارد
- امکان پرینت گرفتن: بدون هیچ گونه مشکل در چاپ
نمونه متن انتخاب شده از داخل گزارش کار آزمایشگاه مبانی برقدر قالب فایل ورد با قابلیت ویرایش :
آزمایش اول: موتور جریان مستقیم با تحریک مستقل
آزمایش بی باری:
هدف آزمایش:
۱-بدست آوردن تلفات مسی
۲-بدست آوردن توان ورودی و خروجی موتور
۳-بدست آوردن راندمان موتور
تئوری آزمایش:
برای درستیک
موتور جریانمستقیم با تحریک مستقل باید دو مدار درست کنیم و برای این کار به یک مقاومت Rf و یک موتور جریان مستقیم با مقاومت Ra و دو منبع تغذیه و تعدادی سیم رابط نیاز داریم و برای اینکه بتوانیم مقدار If، Ia، Vf، Va رابدست آوریم نیاز به دو آمپرسنج و یک ولت سنج داریم.
حال به دلخواه میتوانیم ابتدا مدار آرمیچر راببندیم یا مدار تحریک را، ما از مدار آرمیچر شروع میکنیم.
آزمایش دوم: موتور جریان مستقیم با تحریک شنت
آزمایش بارداری:
هدف آزمایش:
۱-بدست آوردن منحنی مشخصه دور نسبت به بار (K)
۲-بدست آوردن درصد تنظیم سرعت موتور
تئوری آزمایش:
ساخت و استفاده از موتورهای جریان مستقیم با تحریک مستقل هزینه زیادی داشت چون این موتورها نیاز به دو منبع تغذیه دارند، لذا سازنده به فکر این افتاد که موتوری بسازد که هم کارایی بهتر و هم هزینه کمتری داشته باشد. سازنده با کمی اندیشه متوجه شد اگر از منبع تغذیه مدار موتور برای تغذیه مدار تحریک هم استفاده شود مشکل او حل خواهد شد و بجای استفاده از دو منبع تغذیه، با یک منبع میتواند به مقصود خود برسد و هزینه کمتری هم متحمل میشود.
آزمایش سوم: موتور جریان مستقیم با تحریک سری
آزمایش بارداری:
هدف آزمایش:
بدست آوردن منحنی مشخصه دور نسبت به بار (K)
بدست آوردن درصد تنظیم سرعت موتور
تئوری آزمایش:
در آزمایش قبل موتور جریان مستقیم با تحریک شنت را بررسی کردیم، و با خصوصیات آن آشنا شدیم، حال به بررسی موتور جریان مستقیم با تحریک سری میپردازیم، خصوصیات این موتور با موتور تحریک شنت کاملاً متفاوت است مثلاً در این موتور باید مقاومت Rf کم باشد، پس در نتیجه طبق رابطه L/A Rf ∝ باید سیم پیچ کم و مساحت سطح مقطع زیاد داشته باشد و چون گشتاور حاصله در موتور متناسب با حاصل ضرب جریان آرمیچر Ia و جریان سیم پیچ If (If *Ia ∝ T) در نتیجه آرمیچر وسیم پیچ بهطور سری کنار هم قرارگرفته اند If =Ia پس Ia۲ ∝ T.
همانطور که در بالا گفته شد، در موتور جریان مستقیم با تحریک سری طول سیم باید کم و سطح مقطع آن زیاد باشد، پس ما نمیتوانیم تعداد دور سیم را زیاد کنیم و N را افزایش دهیم. طبق رابطه If *N = Q برای ایجاد Q مورد نیاز برای تحریک، هم باید تعداد دور کافی باشد و هم جریان. چون ما قادر به افزایش N نیستیم پس باید کاستی آن را توسط جریان جبران کنیم وباید جریان را افزایش دهیم تا Q مورد نیاز برای تحریک ایجاد شود. پس میدان مغناطیسی توسط جریان که از سیم پیچ آرمیچرمی گذرد تولید میشود.
آزمایش چهارم: موتور جریان مستقیم با تحریک کمپوند
آزمایش بارداری:
هدف آزمایش:
۱-بدست آوردن منحنی مشخصه دور نسبت به بار (K)
۲-بدست آوردن درصد تنظیم سرعت موتور
تئوری آزمایش: در موتورهای سری در اثر کاهش بار سرعت موتور افزایش یافته و سبب خارج شدن دور موتور از محدوده اسمی خواهد شد لذا جهت برطرفاین نقیصه با اضافهتحریک شنت و با بستن مناسب آن سبب تقویت میدان سری خواهیم شد که در این حالت موتور را کمپوند اضافی مینامند. سیم پیچی میدان سری میتواند آنچنان بسته شود تا سبب تولید نیروی مغناطیسی مخالف نیروی مغناطیسی سیم پیچی شنت شود در اینحالت موتور را کمپوند نقصانی یا تفاضلی مینامند. این نوع موتور به دلیل تمایل به ناپایداری کاربرد کمی دارد.
شرح آزمایش: در آزمایش قبل به بررسی موتور جریان مستقیم با تحریک سری پرداختیم و متوجه شدیم که این موتور دارای یک سری مشکلات میباشد (باید در حال full loud ازآن استفاده کرد)، در این آزمایش ما با موتورجریان مستقیم باتحریک کمپوندآشنا میشویم که هم قوی تر و هم مشکلات موتور جریان مستقیم با تحریک سری را ندارد.
آزمایش پنجم: مولد جریان مستقیم با تحریک مستقل
آزمایش بی باری:
هدف آزمایش:
۱-بدست آوردن منحنی ولتاژ مولد نسبت به تغییرات دور (S) f = V
۲-بدست آوردن ولتاژ پسماند
-تئوری آزمایش: یک
ماشین DCمیتواند هم به عنوان موتور و هم به عنوان مولد مورد استفاده قرار گیرد.
از آنجائیکه میدان مغناطیسی تولید شده توسط عبور جریان از سیم پیچ بدست میآید این جریان به نام جریان تحریک نامیده میشود و به دو روش تأمین میشود:
۱-از طریق یک منبع ولتاژ DC مستقل که دراین حالت مولد را با تحریک مستقل نامند.
۲-از طریق توان تولید شده خروجی مولد که در این حالت مولد را با تحریک سرخود نامند.
ما در این آزمایش به بررسی مولدی میپردازیم که میدان مغناطیسی مورد نیازش توسط حالت اول یعنی از طریق یک منبع ولتاژ DC مستقل تأمین میشود، یعنی مولد جریان مستقیم با تحریک مستقل.
جریان تحریک سبب خواهد شد تا یک شار مغناطیسی در مولد تولید شده، اگر آرمیچر توسط یک محرک خارجی (مثلا موتور) چرخانده شود، آرمیچر شار مغناطیس را قطع کرده و در نتیجه یک ولتاژ در سیم پیچهای آن القا میشود، و این ولتاژ القایی تنها بستگی به سرعت گردش آرمیچر و نیروی میدان مغناطیسی دارد.
آزمایش ششم: مولد جریان مستقیم با تحریک شنت
آزمایش بارداری:
هدف آزمایش:
۱-بدست آوردن منحنی مشخصه ولتاژ نسبت به جریان بار (IL) f = V
۲-بدست آوردن درصد تنظیم ولتاژ مولد شنت
تئوری آزمایش: مولدهای جریان مستقیم با تحریک مستقل به علت نیاز به منبع تغذیه جداگانه برای ما به صرفه نمیباشد و هزینه بالایی دارد. ما میتوانیم با برداشتن این منبع تغذیه و وصلسیم پیچ به صورت شنت با مولد، از ولتاژ تولیدی مولد برای ایجاد شار () در سیم پیچ شنت استفاده کرده با این کار مولد ما در اصطلاح تحریک سرخود میشود و هزینهها بسیار کاهش مییابد و همین امر باعث شده که این نوع مولدها نسبت به مولدهای تحریک مستقل ترجیح داده شوند.
لازم است ذکر شود مولد با تحریک سرخود برای تولید ولتاژ نیاز به وجود پسماند مغناطیسی دارد که این پسماند مغناطیسی در بدنه و قطعات فلزی ماشین وجود دارد، این پسماند مغناطیسی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است تاحدی که اگر این پسماند وجود نداشته باشد مولد قادر به تولید ولتاژ نخواهد بود. هنگامی که آرمیچر مولد شروع به گردش میکند، با قطع میدان القایی ناشی از پسماند مغناطیسی موجب جاری شدن یک جریان کم در سیم پیچ تحریک میشود و تولید یک () شار قوی تر در سیم پیچ تحریک میشود.
آزمایش هفتم: آشنایی با اتصالات ستاره / مثلث سه فاز جریان متناوب (AC)
آزمایش بارداری:
هدف آزمایش:
۱-آشنایی با اتصالات و روابط سیستمهای سه فاز جریان متناوب ستاره / مثلث
۲-مقایسه جریان و ولتاژ فاز و خط و محاسبه توان ظاهری در حالت ستاره / مثلث
تئوری آزمایش: فاز یعنی سیم پیچ، سه سیم پیچ را سه فاز گویند، به سیستمهایی که بیش از یک ولتاژ دارند اصطلاحاَ سیستمهای چند فاز اتلاق میگردد و متداولترین آنها سیستم سه فاز است که مقدار ولتاژهای هر فاز مشابه یکدیگر بوده و با هم ۱۲۰ درجه الکتریکی اختلاف فاز دارند.
ما در جلسات گذشته نحوه تولید ولتاژ را توسط مولدها آموختیم حال این ولتاژ تولیدی راباید چگونه به مصرفکننده برسانیم؟
مولدهای جریان متناوبی که در سدها قرار دارند یا مولدهایی جریان متناوبی که با مصرف سوختههای فسیلی تولید جریان الکتریکی میکنند، همگی برای اینکه بتوانند این جریان را به مصرفکننده برسانند باید جریان بسیار، عظیمی را تولید کنند چون مولدهادر فاصله بسیار دوری از مصرفکننده قرار دارند.
این جریان عظیم توسط سیم هایو سنگین باید انتقال یابند که چنین انتقالات تلفات بسیار و در نتیجه گرمای زیاد به وجود میآورد.
آزمایش هشتم: بررسی منبع تغذیه ثابت جریان مستقیم
آزمایش بارداری:
هدف آزمایش:
۱-بدست آوردن منحنی مشخصه ولتاژ نسبت به جریان بار (IL) f = V
۲-بدست آوردن درصد تنظیم ولتاژ منبع تغذیه ثابت
تئوری آزمایش: با توجه به اینکه منابع تغذیه دارای مقاومت درونی هستند لذا با اتصال بار به آنها و کشیدن جریان افت ولتاژ ناشی از مقاومت درونی آن باعث کاهش ولتاژ اعمالی به بار میشود که این امر محدودیت استفاده از منابع را با توجه به بار مصرفی ایجاد میکند.
شرح آزمایش:
منابع تولید برق به دو دسته تقسیم میشوند: یکی منابع ثابت مانند انواع باطریها و پیلها و دیگری منابع دوار مانند انواع ژنراتورهای AC و DC.
در این آزمایش به بررسی منبع تغذیه ثابت جریان مستقیم میپردازیم:
میدانیم جنس باطری یک مقاومت درونی است و هر چه جنس باطری بهتر باشد این مقاومت درونی کمتر خواهد بود و هر چه جنس باطری بدتر باشد این مقاومت درونی زیادتر خواهد بود.
برای درستیک باطری ایدهآل (باطری که مقاومت درونی آن بسیار کم و حتی نزدیک به صفر باشد) باید هزینه بسیار زیادی را متحمل شویم زیرا در باطری باید از آلیاژهای خاصی مانند طلا و غیره استفاده کنیم که هزینه بسیار زیادی را برای ما دارد و برای ما معقول به صرفه نیست که از این آلیاژها استفاده کنیم، پس برای کاهش هزینهها باید از آلیاژهای دیگری استفاده کرد که نیاز به هزینه کمتری داشته باشد، استفاده از این آلیاژها باعث افزایش مقاومت درونی و کاهش کیفیت باطری خواهد شد.
ما این موضوع را میدانیم که هر چه بار بیشتری را روی باطری اضافه کنیم جریان بیشتری از باطری کشیده میشود.
افزایش جریان = افزایش بار
هر چه بار را روی باطری افزایش دهیم ولتاژ دو سر باطری افت بیشتری خواهد کرد، علت آن وجود مقاومت درونی و نیز کشیدن جریان زیادی از باطری توسط بارها میباشد. برای رفع این اشکال ما قادرنیستیم در این منبع (باطری) تغییرات ایجاد کنیم زیرا متحمل به هزینه زیادی میشویم پس باید مصرفکنندههای ما به گونه ای ساخته شوند که افت ولتاژ برای آنها اشکال ایجاد نکند، به همین خاطر است که مصرفکنندههای ما در چند ولتاژ کار میکنند.
حال در آزمایشگاه برای شبیهسازی و بررسی رفتار یک منبع تغذیه ثابت جریان مستقیم در بارهای مختلف به ترتیب زیر عمل میکنیم:
سیم شماره یک را برداشته وسر مثبت منبع تغذیه را به یک از کانکتورهای آمپرسنج وصل میکنیم و با سیم شماره دو کانکتور دیگر آمپرسنج را به یک جبه مقاومت متغیر
برای شما کاربران عزیز پیشنهاد دانلود گزارش کار آزمایشگاه مبانی برقداده میشود.
برای دانلود کردن اینجا کلیک فرمایید
مشاهده پست مشابه : دانلود گزارش کار آزمایشگاه مبانی برق در قالب فایل ورد با قابلیت ویرایش